e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Εόρτιος Εσπερινός στο ναΰδριο του Αγίου Αντωνίου στο παλαιό Νοσοκομείο πόλεως Ζακύνθου


Εσπέρας Τρίτης, 16ης Ιανουαρίου 2018, στο πανηγυρίζον ναΰδριο του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, στον προαύλιο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου, στην πόλη της Ζακύνθου. 
     Το εκκλησάκι αυτό -δωρεά εκ θεμελίων του κ. Παύλου Κομιώτη, εις μνήμην του πρόωρα εκδημήσαντος γιου του- κείται εντός της Ενορίας της Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως. 
     Επειδή όμως η εν λόγω Ενορία τιμά επίσης τον Άγιο Αντώνιο στον κεντρικό Ναό (αναθυμούμενη τον παλαίφατο Ναό του Αγ. Αντωνίου του Ανδρίτση), ο οικείος Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης βρισκόταν σε εκείνο τον εόρτιο Εσπερινό. Εξ αιτίας αυτού, σε τούτο το ιερό ναΰδριο χρέη Εφημερίου κάνει, απόψε και αύριο, ο Ιερομόναχος Ισίδωρος Αρβανιτάκης, Εφημέριος Λαγκαδακίων και Λαγοπόδου. 
[Φωτο-ανταπόκριση: Ευρυδίκη Κοντογιάννη]






































Δεν υπάρχουν σχόλια: