e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Χριστούγεννα στον Άγιον Όρος και η μέτρηση του χρόνου


























Βαδίζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μέσα στο χρόνο και την ιστορία, ακολουθώντας πιστά τα ίχνη της Παραδόσεως, το Άγιο Όρος συνεχίζει να στέλνει στον σύγχρονο άνθρωπο το μήνυμα τής ενότητος και της αγάπης.

Ενώ συμμετείχε ευχητικά στην χαρά του πιστού λαού του Θεού καθ' όλη την εορταστική περίοδο του Δωδεκαημέρου, σήμερα εορτάζει τα Χριστούγεννα το Άγιο Όρος, σύμφωνα με το ημερολόγιο που ακολουθεί, μακριά από φανατισμούς και ακρότητες, οι οποίες διχάζουν, αντί να ενώνουν.

Το Άγιο Όρος δηλώνει παρόν στο πλευρό του σύγχρονου ανθρώπου, έχοντας πνευματική κοινωνία μαζί του, υπερβαίνοντας τον χρόνο, χωρίς να διασπά και τις αρχές της παραδόσεως του.

Εύχεται σήμερα όλο το Άγιο Όρος η Αγάπη που γεννήθηκε στην Γη, ο Χριστός, να γεμίσει τις ψυχές όλων των ανθρώπων ώστε να δουν την αλήθεια και να πορευθούν στην ζωή τους μέσα στο Φως που χαρίζει ο τεχθείς Κύριος.

Χρόνια πολλά!

Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια: