e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η Μητρόπολη Ζακύνθου για την προσωρινή απόφαση περί της πωλήσεως στο "Ναυάγιο"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σχετικά με την προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα, για την υπόθεση της έωλης πώλησης στην περιοχή του «Ναυαγίου», καταρχήν δι' αυτής, αναγνωρίζεται η μακραίωνη ύπαρξη της Μονής του Αγ. Γεωργίου, όπως και τα αναφαίρετα δικαιώματά της επί της γύρωθεν εκτάσεως των 3.000 στρεμμάτων. Προκαλεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση η μη αναγνώριση της ακυρότητας του επίμαχου συμβολαίου, δίχως πειστική αιτιολογία. 

Για το πρώτο μεν σκέλος της άνω απόφασης, η Εκκλησία θα προχωρήσει σε επίσπευση της διενέργειας της πραγματογνωμοσύνης, ενώ για το δεύτερο σκέλος της, δηλαδή της μη ακυρότητας του συμβολαίου, θα ζητήσει νομίμως και αρμοδίως να ελεγχθεί, η ορθότητα της αιτιολογίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: