e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Πρόγραμμα των θερινών Τελετών προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω (23-26.8.2018)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Πρόγραμμα Τελετών Εορτής Αγίου Διονυσίου

         Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2018 η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του Ιερού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

Την Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό.  Αμέσως μετά θα επακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας  Εσπερινός. 

Την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία. 
     Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. 
     Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνει η Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη. 

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί  Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα. 

Την επισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου, παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, καλούνται
 να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη.

            Την ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακύνθου και των πρώην Δήμων Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.
            Παρακαλούνται, ο κ. Δήμαρχος Ζακύνθου και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου να φροντίσουν για τον σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμανιού. Επίσης ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής και ο κ. Λιμενάρχης για την τήρηση της τάξεως.
            Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: