e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Προσκύνημα 2018 στην πανηγυρίζουσα παλαιά Μονή της Σπηλούλας Καληπάδου εν Ζακύνθω


Η Σπηλούλα είναι ένας υπέροχος προσκυνηματικός τόπος της Ζακύνθου, στην περιοχή Καληπάδου Ζακύνθου, πάλαι ποτέ Μονή, σήμερα ιδιωτικός Ναός με πανηγυριώτικο κελί, όμως και με άλλο Ναό σπηλαιώδη, όπου -κατά παράδοσιν- βρέθηκε η Εικόνα της Παναγίας. 
     Αυτό το ιδιωτικό προσκύνημα δέχεται τις δεήσεις των Ζακυνθινών ολοχρονίς, αλλά κυρίως στα μέσα κάθε Σεπτέμβρη, οπότε τελείται θρησκευτική πανήγυρις και λαϊκό γλέντι, όπως -καλή ώρα- σήμερα. 
     Οι άνθρωποι του Νυχθημερόν επισκέφτηκαν στη Σπηλούλα σήμερα το μεσημέρι, προσκύνησαν τη Χάρη Της, κατέβηκαν στη σπηλιά της Ευρέσεως και θαύμασαν τη απαράμιλλη θέα από εκεί πάνω προς τον Κάμπο της Ζακύνθου ίσαμε πέρα, τον κόλπο του Λαγανά. Και του χρόνου, με υγεία!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]




































Δεν υπάρχουν σχόλια: