e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Επισκευάστηκαν οι εκ του σεισμού ζημιές της σκεπής του Ναού της Φανερωμένης Μπανάτου






Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί (27.10.2018), από ειδικό μάστορα της περιοχής μας, οι απαραίτητες διορθώσεις στα κεραμίδια του Ναού της Φανερωμένης, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, ζημιές που προκλήθηκαν τη νύκτα του προχθεσινού μεγάλου σεισμού, ισχύος 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. 

Αν κι επρόκειτο για μικροζημιές, τα μερεμέτια ήταν επείγοντα, διότι ο καιρός ήδη χαλάει κι επίκειται βροχή (βλ. ανωτέρω φωτογραφίες), οπότε θα ήταν άμεσος ο κίνδυνος για την εσωτερική ξυλόγλυπτη και αγιογραφημένη ουρανία. 

Παράλληλα, από μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου επανατέθηκε στη συζήτηση η χρεία πλήρους αλλαγής της σκεπής της Φανερωμένης (εάν κάποια στιγμή υπάρξει οικονομική ευχέρεια), η οποία -αν και αντέχει ακόμη- έχει κατασκευασθεί αμέσως μετά τους σεισμούς του 1953, με τα μέσα και τις γνώσεις τη εποχής εκείνης, που σημαίνει ότι είναι ήδη πεπαλαιωμένη και με προβλήματα κάθε που συμβαίνει μεγάλος σεισμός. 

Σημειωτέον, ότι η προηγούμενη ζημιά που είχε υποστεί - μεγαλύτερη εκείνη από τη τωρινή- συνέβη κατά τους μεγάλους και αλλεπάλληλους σεισμούς της Μεγάλης Τετάρτης του 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια: