e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Παραμονή 15αύγουστου 2018, ο σήμερα Εψηφισμένος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ ήταν στην Παναγούλα Μπανάτου


Πολλά μπορεί κανείς να θυμηθεί από την ιερατική πορεία στη Ζάκυνθο του σήμερα Εψηφισμένου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ (κατά κόσμον Δημητρίου Μπιάζη), ενός καλού ζακυνθινόπουλου, τέκνου πολύτεκνης οικογένειας βιοπαλαιστών του νησιού μας, το οποίο -άξια και δίκαια- ανέρχεται ήδη στην επισκοπική περιωπή για την πολυαπαιτητική χώρα της Αιθιοπίας (με πληθυσμό 105.000.000 κατοίκους!!!), έχοντας παιδιόθεν παραδοθεί στην διακονία του Αγίου της Συγγνώμης και Ανεξικακίας, Διονυσίου του θαυματουργού, οικείου των Ζακυνθίων όπου γης. 

Εμείς εδώ, ως "Νυχθημερόν", αναθυμόμαστε την τελευταία φορά, κατά την οποία ήλθε ο π. Δανιήλ ως Αρχιμανδρίτης στην Ενορία του Βανάτου. Ήταν η παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2018, τρεις μήνες πριν, οπότε πανηγύριζε ο Ναός της Παναγούλας μας την Κοίμηση της Θεομήτορος. Έγινε ο εόρτιος Εσπερινός και ο Επιτάφιος της Παναγίας με τα Εγκώμια προς τη Χάρη Της, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ και, μαζί με άλλους ιερείς, προσήλθε και τίμησε την ομήγυρη ο π. Δανιήλ Μπιάζης, Αρχιγραμματέας της Αλεξανδρινής Εκκλησίας! 

Από εκείνη την επίσημη και κατανυκτική βραδιά αναδημοσιεύουμε τις σχετικές αναμνηστικές φωτο-αποτυπώσεις. Ολόκληρη την δημοσίευση μπορείτε να ξαναδείτε ΕΔΩ!

π. Π. Κ.














Δεν υπάρχουν σχόλια: