e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Προφητικός Βαρθολομαίος προς Επιφάνιον το 2006: "Πρέπει να κάνεις πολλά για την Ουκρανία"


Η πρώτη γνωριμία του νέου Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έλαβε χώρα το 2006, πριν ενταχθεί ο Επιφάνιος στον Μοναχισμό, όταν με ομάδα λαϊκών επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη και το Φανάρι. Τούτο αναφέρθηκε από τον ίδιο τον Μητροπολίτη Επιφάνιο στην εκπομπή του ICTV "Freedom of Speech". 

"Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μού έκανε πολύ θετική εντύπωση. Όταν τον πλησίασα, του μίλησα ελληνικά. Του άρεσε πολύ, με ευλόγησε και είπε ότι πρέπει να κάνεις πολλά για την Ουκρανία. Ήταν τότε, όταν θα ελάμβανα τη θέση του Μητροπολίτη", είπε ο Επιφάνιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: