e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού 2019 στην πόλη της Ζακύνθου




































Με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και τον Αγιασμό των Υδάτων που έγινε σήμερα Κυριακή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι ιερές τελετές για τα Άγια Θεοφάνια 2019. 

Στις 11.45 το πρωί, ξεκίνησε η Λιτανεία από τον Μητροπολιτικό Ναό προς την κεντρική αποβάθρα, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και του Αγιασμού των Υδάτων. Πλήθος κόσμου πλημμύρισε την κεντρική αποβάθρα του λιμανιού για να παρακολουθήσει την τελετή, ενώ οι πιο γενναίοι βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό και να προσκυνήσουν. Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος ευλόγησε τα πλήθη και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.


[Φωτογραφίες: Γιώργος Χρυσικόπουλος | Βίντεο: Zante News Times]

Δεν υπάρχουν σχόλια: