e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κυριακή του Ασώτου, 24.2.2019, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Η Ευχαριστιακή Σύναξη της Κυριακής του Ασώτου, 24ης Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε περί των ποικίλων μηνυμάτων, τα οποία εκπέμπονται από τη σημερινή Παραβολή και κυρίως ότι ο Σπλαχνικός Πατέρας Θεός αναμένει τον κάθε άσωτο εξ ημών για να τον αποκαταστήσει στην οικογενειακή θέση που κατείχε προ της πτώσεώς του, ενδύοντάς τον με την "στολήν την πρώτην", εκείνη του Βαπτίσματος και της αγιοπνευματικής Χάριτος. 
     Έψαλαν κατανυκτικά οι καλοί Ιεροψάλτες της Ενορίας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
     Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε και διανεμήθηκε στο εκκλησίασμα μια Φανουρόπιτα, την οποία προσκόμισε στην εκκλησία η κ. Ελευθερία Βλαχιώτη.
     Σημειωτέον ότι σήμερα μνημονεύτηκε στην Αγία Πρόθεση και στα Άγια ο αλησμόνητος και πολύκλαυστος Πρόεδρος Μπανάτου ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Π. ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σήμερα 19 ετών από την αιφνίδια κοίμησή του.


































Δεν υπάρχουν σχόλια: