e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Επαφές του νέου Μητροπολίτου Αξώμης με τους Πρέσβεις της Σερβίας και της Αιγύπτου στην Αιθιοπία














Την 14η Φεβρουαρίου 2019 το μεσημέρι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αδδίς Αμπάμπα, ύστερα από πρόσκληση του Εξοχ. Πρέσβη κ. Aleksandar Ristic, για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Εθνικής Εορτής της Σερβικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ristic υποδέχθηκε εγκάρδια τον Μητροπολίτη, εκφράζοντας την χαρά του για την έλευση στην Αιθιοπία, ευχόμενος καλή ποιμαντορία στους Ορθοδόξους της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης μετέφερε τις θερμότατες εγκάρδιες ευχές του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ προς τον φίλο σερβικό λαό, τον Εξοχ. Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας και τον Μακ. Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο. Επίσης, του επέδωσε επίσημη πρόσκληση για την Τελετή Ενθρονίσεώς του, στις 3 Μαρτίου, με την παρουσία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

Το απόγευμα, ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αδδίς Αμπάμπα, όπου είχε συνάντηση με τον Εξοχ. Πρέσβυ κ. Osama Abdelkhalek. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Αιθιοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: