e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Δόξη και τιμή η Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου [video + φωτογραφίες]


Πρωί Κυριακής, 3ης Φεβρουαρίου 2019, στον περικαλλή Ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου, παρόντων των Απεσταλμένων του Οικουμενικού Πατριάρχου (Μητροπολιτών Γαλλίας Εμμανουήλ και Αδριανουπόλεως Αμφιλοχίου, Γέροντος Αλεξίου Ξενοφωντινού) και του Προέδρου της χώρας Πέτρο Ποροσένκο. Παρών και ο Μητροπολίτης Μακάριος, ηγέτης της πρώην αυτόκλητης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
     Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ενθρόνισε εντέλει τον Επιφάνιο και ομίλησε σχετικώς εκ μέρους του Οικουμενικού Θρόνου. Αναγνώσθηκε επίσης Μήνυμα του ασθενήσαντος Ιεράρχου Φιλαρέτου, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο.






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: