e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ο Ναός της Αγίας Τριάδος στην Beira της Μοζαμβίκης επλήγη από τον τροπικό κυκλώνα Idai


Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, παμμέγιστη και φοβερή καταστροφή συνέβη τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοανατολική Αφρική εξαιτίας των πλημμυρών, που προξενήθηκαν από τον τροπικό κυκλώνα Idai. 
     Από τη μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν γλίτωσε ατυχώς και ο Ελληνορθόδοξος Ναός της Αγίας Τριάδος, στην παρωκεάνεια πόλη Μπέιρα της βόρειας Μοζαμβίκης. Οι φωτο-αποτυπώσεις που λαμβάνουμε είναι ενδεικτικές της καταστροφής, ενώ -ως γνωστόν- πάνω από 1000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 
     Η κλίμακα των ζημιών που προκλήθηκαν στη Beira, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Μοζαμβίκης, χαρακτηρίζεται ως "τεράστια και τρομακτική". Οι υπεύθυνοι της ανθρωπιστικής βοήθειας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), μόλις έφθασε στην κατεστραμμένη πόλη, δήλωσε ότι φάνηκε πως το 90% της περιοχής καταστράφηκε ολοσχερώς. Πρόκειται για την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία της Μοζαμβίκης.












ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ





















Δεν υπάρχουν σχόλια: