e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Υποδοχή της σεπτής Χειρός του Αγ. Διονυσίου του εν Ζακύνθω στην Αγία Ματρώνα Ν. Ερυθραίας


Φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαγεωργίου 

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019) στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας η υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου.

Το ιερό σέβασμα μετέφερε ο ηγούμενος της μονής Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο Δ΄. Στη συνέχεια με την συνοδεία δεκάδων ιερέων, της φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων κινήθηκαν λιτανευτικά προς τον ναό, όπου το υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος στα προπύλαια του ναού.

Το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε σε ειδικό σημείο, προκειμένου να το προσκυνήσουν οι εκατοντάδες πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί στον ναό από διάφορες ενορίες της Αθήνας.

Ακολούθως εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ζακύνθου,  ενώ στο τέλος μίλησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στον Άγιο Διονύσιο και στην πορεία του μέχρι την αγιότητα, αναφερόμενος σε θαυμαστά γεγονότα.

Στον εσπερινό έψαλε η χορωδία του κ. Παναγιώτη Κάνδηλα, Ζακυνθίου.

Ο προϊστάμενος του ναού , πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής, που έλκει την καταγωγή του από την Ζάκυνθο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ζακύνθου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ευλογία που έδωσαν ώστε να μεταφερθεί η τίμια χείρα του «Αγίου της Συγγνώμης» στον ναό.

Το ιερό σέβασμα θα παραμείνει στον ναό προς προσκύνηση μέχρι την Τετάρτη 22 Mαϊου και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.























































Δεν υπάρχουν σχόλια: