e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Κυριακή Ζ΄ Λουκά, 27.10.2019, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής Ζ΄ Λουκά, 27η Οκτωβρίου 2019, εορτή του αγίου Μάρτυρος Νέστορος, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Στο ψαλτήρι ήταν οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
     Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες στον κ. Σταμάτιο Ζούλα, Μάστερ Θεολογίας και Εκπαιδευτικό, για την εξάμηνη συνεργασία του με την Ενορία μας, στη θέση του β΄ ιεροψάλτη, που λήγει αυτές τις ημέρες (1.5-31.10.2019). Επισημάνθηκε μάλιστα από τον Εφημέριο ότι, εκτός από την αναληφθείσα διακονία τού κ. Ζούλα στο ψαλτήρι, ο ίδιος είχε την καλοσύνη να διακονεί ανελλιπώς και τον ιερό άμβωνα, αναλύοντας το κυριακάτικο ή εόρτιο ευαγγελικό ανάγνωσμα, με πειστική ρητορική δεξιότητα και επαρκή θεολογική αρματωσιά. Εκφράζοντας μάλιστα την ευαρέσκεια τόσο του ίδιου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, όσο και σύνολης της Ενορίας, τού δώρισε δυσεύρετες - συλλεκτικές εκδόσεις. Ο κ. Ζούλας ευχαρίστησε θερμά για την άψογη συνεργασία. 
[Φωτογραφίες: Σπύρος Χρ. Δρογγίτης]




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: