e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ο Ελληνισμός της Zambia τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ


Για τις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Αυτή η ημέρα συμβολίζει τη δυναμική του ελεύθερου κόσμου έναντι του φασισμού και αποτελεί την πρώτη νίκη των Συμμάχων απέναντι στον Άξονα. Κι αυτό το κατάφεραν

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η διπλή εορτή της 28ης Οκτωβρίου, αυτή του Αγίου Δημητρίου και της Επετείου του Έπους του '40 στην Ιερά Μητρόπολη της Ζάμπια.

Την Κυριακή, 27η Οκτωβρίου 2019, στον Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα τελέστηκε Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το μήνυμα του κ. Αντώνη Διαματάρη Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού, καθώς και τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια κ Μιχαήλ Κρούπνικ.

Μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο των Πεσόντων στο προαύλιο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας και η εορταστική σχολική εκδήλωση και δεξίωση στην αίθουσα της Κοινότητας.

Συγχαρητήρια στις κύριες της Ελληνικής Κοινότητας για τα πολλά και γευστικά ελληνικά φαγητά που προσέφεραν, καθώς και στον πρόεδρο της κοινοτικής επιτροπής κ. Γιώργο Ηλιακόπουλο.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: