e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Προεορτάζουμε αύριο (24/11) τον άγιο Νεοϊερομάρτυρα Φιλούμενο τον Αγιοταφίτη




Η Εκκλησία μας τιμά κάθε 29η Νοεμβρίου την πανεύφημη μνήμη του νέου Ιερομάρτυρααγίου Φιλουμένου, ο οποίος θανατώθηκε με τσεκούρι από φανατικούς Εβραίους στο Φρέαρ του Ιακώβ, στις 16/29 Νοεμβρίου 1979. 

Εμείς, εδώ, στην Ενορία του Μπανάτου εν Ζακύνθω, τιμάμε δεόντως τον Μάρτυρα του Θεού, καθώς κατέχει ο οικείος Εφημέριος -από την εποχή της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων Του- απότμημα του δέρματός Του και εκφραστικό Εικόνισμα της ηγιασμένης μορφής Του

Έτσι, αύριο Κυριακή24η Νοεμβρίου τ.έ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, θα τιμήσουμε σεμνοπρεπώς την πανσέβαστη μνήμη του.

Προσκαλούμε, λοιπόν, τους φιλομάρτυρες και φιλαγίους να προσέλθουν, ώστε να λάβουν την απτή ευλογία του Νεοϊερομάρτυρος εκ του σύνεγγυς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: