e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ο Πρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Καζακστάν στο Φανάρι


Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Καζακστάν κ. Altay Abibullayev και ο νέος Γεν. Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πόλη κ. Laszlo Keller.

O κ. Altay Abibullayev ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού του οποίου προΐσταται, καθώς και για το Διεθνές Διαπολιτισμικό και Διαθρησκειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα του το 2021, με τη συμμετοχή θρησκευτικών ηγετών και πολλών άλλων προσωπικοτήτων.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος, ο οποίος επισκέφθηκε το Καζακστάν, το 2006, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Προέδρου της χώρας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας για την προώθηση διαθρησκειακού ακαδημαϊκού διαλόγου με στόχο την υπέρβαση των κρίσεων και την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

[Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχείο]

Δεν υπάρχουν σχόλια: