e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Πλήθος φιλότεχνων στην Έκθεση του Νίκου Μπιάζη "Εικονίζοντας το Αθέατο" του "Αληθώς"


Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», το σαββατόβραδο της 14ης Δεκεμβρίου 2019, στην έδρα του, το Μπανάτο της Ζακύνθου, πραγματοποίησε μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωσή του, την οποία τίμησαν με την αθρόα παρουσία τους πλήθος ανθρώπων του πνεύματος, της τέχνης, του μόχθου, με επικεφαλής τους Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ και Αξώμης κ. Δανιήλ.

Η συγκεκριμένη δράση είχε δύο πτυχές: Αφενός μεν μουσικοθεολογική συναυλία, αφετέρου δε τα εγκαίνια μιας εικαστικής έκθεσης.

Τα της πρώτης δημοσιεύτηκαν σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ΕΔΩ!

Αμέσως μετά τη μουσικοθεολογική συνάντηση, παραδίπλα στον Ναό της Παναγούλας, στην Αίθουσα της Ενοριακής Βιβλιοθήκης του «Αληθώς», όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, επισκέφτηκαν την Εικαστική Έκθεση του αγιογράφου και ζωγράφου κ. ΝΙΚΟΥ ΜΠΙΑΖΗ-ΣΕΝΤΗ, με τίτλο «ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ», όπου εκτίθενται αγιογραφικά και κοσμικά έργα του, καμωμένα όλα με την ιδιότυπη ζακυνθινή ευαισθησία.

Όλοι είχαν από ένα καλό λόγο να πουν για τον εικαστικό και άνθρωπο Νίκο Μπιάζη, κατ' αυτή την πρώτη ατομική έκθεσή του. Ο καλλιτέχνης δραστηριοποιείται για σχεδόν τριάντα χρόνια στο νησί της Ζακύνθου (και όχι μόνο), έχοντας στολίσει διά χειρών του και αγιογραφικώς τους πλείστους των ναών της Ζακύνθου, αλλά και ιδιωτικές συλλογές, εκδηλώσεις φορέων, βιβλία πνευματικών ανθρώπων.   
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]































Δεν υπάρχουν σχόλια: