e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Έχουμε καινούργιο σχολείο στην Καλκούτα της Ινδίας [Vlog Μητροπολίτου Σιγκαπούρης, 8.5.2019]


Έχουμε καινούργιο σχολείο! Είναι στην Καλκούτα των Ινδιών και είμαστε χαρούμενοι γι αυτό! Η αγάπη σας το έκανε πραγματικότητα. Το εγκαινιάσαμε και είμασταν όλοι εκεί...Η Πατριαρχική Λειτουργία προς τιμήν του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στα ερείπια της Αρχαίας Εφέσου [πλήρες video]
8 Μαΐου 2019, στα ερείπια της ιουστινιάνειας Βασιλικής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Εφέσου, όπου και ο τάφος Του, τιμώντας τον Ηγαπημένο Μαθητή και Ευαγγελιστή, με Πατριαρχική θεία Λειτουργία, προεστώτος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄. 
[Πλήρης μαγνητοσκόπηση: Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ Ρόδου]

Εξόρμηση στην Καλκούτα της Ινδίας [Vlog Μητροπολίτου Σιγκαπούρης, 6.5.2019]


Το ταξίδι μας στην Καλκούτα των Ινδιών έκρυβε περιπέτειες. Ο κυκλώνας FANI μας περίμενε με καταστροφικές διαθέσεις. Ο κυκλώνας αυτός αποτελεί τον ισχυρότερο στην Βορειοανατολική πλευρά των Ινδιών τα τελευταία χρόνια και ανάγκασε 1,2 εκ. κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους για να πάνε σε πιο ασφαλή μέρη. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου που σχολείου μας "Άγιος Ιγνάτιος", που φιλοξενεί 670 μαθητές. Άραγε, ο κυκλώνας θα μας επιτρέψει να κάνουμε τα εγκαίνια ή θα μας ανατρέψει τα σχέδια;

Ιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στα Χαρτάτα Ζακύνθου [φωτογραφίες+ video]


Πρωί Τετάρτης, 8ης Μαΐου 2019, στη μικρή Ενορία των Χαρτάτων Ζακύνθου και στον γραφικό Ναό της, τον επ' ονόματι του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Η πρωινή θέα από τον Ναό ήταν υπέροχη, μάλιστα δε τα πάλαι ποτέ "τηγάνια" των Αλυκών. 
          Με τον φιλόξενο Εφημέριο των Χαρτάτων, Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Βόγια, συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο π. Γεώργιος Λαγοπόδης, Εφημέριος Κούκεση. Έψαλε καλλίφωνος χορός Ιεροψαλτών, υπό τον κ. Νικόλαο Λειβαδά, Πρωτοψάλτη Κατασταρίου.  
          Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος, εστιάζοντας στην περί Αγάπης θεολογία του Ηγαπημένου Μαθητή και πώς αυτή δύναται να βελτιώσει τα κοσμικά μειονεκτήματα. 
          Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως παρατέθηκαν καφές και διάφορα κεράσματα στην απέναντι αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Μορφές", όπου οι ψάλτες -μετά κιθάρας πλέον- απέδωσαν διάφορες μελωδίες. Ακολουθούν σχετικά βιντεάκια.
[Φωτορεπορτάζ: Τάσης Κουρούμαλος]Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λειτούργησε υπαίθρια στην Έφεσο, επί των ερειπίων της Βασιλικής του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου

Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, ημέρα μνήμης του Αποστόλου της Αγάπης, Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στη Βασιλική του Αγίου στην Ακρόπολη της Αρχαίας Εφέσου. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στα ερείπια της Ιουστινιάνειας Βασιλικής επί του χώρου όπου, κατά την παράδοση, ετάφη ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού.

Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και Κίτρους κ. Γεώργιος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος, Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος και ο Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, βοηθός του Μητροπολίτου Λέρου.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν: η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Βλασία Παυλοπούλου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, καθηγητής Κωνσταντίνος Τρομπούκης, αρωγός στο έργο της Μητροπόλεως Σμύρνης, ο οφφικιάλος της Μ.τ.Χ.Ε. Γεώργιος Καλαντζής, ο πρόεδρος Γιώργος Θεοδωρίδης και μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας της Σμύρνης, αλλά και προσκυνητές από την Ελλάδα.