e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ίδρυση νέας Ενορίας στην περιοχή Αγ. Νικολάου, Kampiri Mposi Ζάμπια και 47 Βαπτίσεις


Την ίδρυση νέας ορθόδοξης ιεραποστολικής κοινότητας στην καρδιά του κέντρου της Ζάμπιας, σφράγισε η πρώτη Θεία Λειτουργία, σήμερα, 18.1.2020, ημέρα του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, με την ομαδική βάφτιση των από διετίας κατηχούμενων παιδιών και ενηλίκων από το Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη. Συγκεκριμένα, τελέστηκαν οι πρώτες σαράντα επτά βαπτίσεις Κατηχούμενων, που από διετία κατηχούνται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Π. Sylvester, ο οποίος έχει αναλάβει και καθήκοντα εφημερίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Kampiri Mposi.

Ο οικείος Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στους νεοφώτιστους, μετέφερε τις ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει το ιστορικά κατοχυρωμένο προνόμιο του να ανήκει κανείς ως μέλος στην πρώτη Εκκλησία του Χριστού στην Αφρικανική Ήπειρο, την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου, τη Μητέρα του Χριστιανισμού στον Αφρικανικό Κόσμο.

Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την εύρεση χώρου προς αγορά δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Kapiri για την ίδρυση σχολείου και ιεραποστολικού κέντρου.

Μετά την τέλεση του μυστηρίου, ακολούθησε γεύμα αγάπης.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: