e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Ο Τίμιος Σταυρός, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, αγκαλιάζει όλους


Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19, υπήρξε -ως γνωστόν- Κοινή Υπουργική Απόφαση  (Αριθμ. 2867/Υ1 - ΦΕΚ 872/Β/16-3-2020), με θέμα "Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020".

Στην εν λόγω Απόφαση διαλαμβάνεται κατά λέξιν ότι "Επιτρέπεται μόνο η προσέλευση πιστών, για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους. [...]. Οι υπεύθυνοι των χώρων λατρείας οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τηρείται ανά πάσα στιγμή η ως άνω αναλογία αριθμού πιστών/τετραγωνικών και η απόσταση μεταξύ των πιστών, καθώς και όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι αρμόδιες αρχές. Στις εισόδους των χώρων λατρείας θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους πιστούς."

Ως εκ τούτου, λοιπόν, αύριο, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί η θεία Λειτουργία της ημέρας στην Ενορία μας, και -κατά συνέπειαν- δεν θα δυνηθούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων οι πιστοί, ΑΛΛΑ, ο Ναός της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, θα ανοίξει για προσκύνημα από τους ενδιαφερόμενους ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ, από τις 9 έως τις 11 το πρωί και υπό τις προϋποθέσεις ασφαλείας, τις οποίες έχει καθορίσει η Υπουργική Απόφαση που προαναφέρθηκε.

Ήδη ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου Ιησού βρίσκεται στο κέντρο του Ναού μας, απλώνοντας εαυτόν προς τον κόσμο και αγκαλιάζοντας όλους εμάς, που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: