e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Όρθρος της Κυριακής των Αγίων Πάντων 2020, κεκλεισμένων των θυρών, στην Pretoria South Africa [video]


Πρωί Κυριακής των Αγίων Πάντων, 14 Ιουνίου 2020, στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Pretoria της Νοτίου Αφρικής. 
     Όλοι οι ναοί, όλων των δογμάτων στη Νότιο Αφρική παραμένουν κλειστοί, λόγω των υπερβολικά σκληρών έως εξαντλητικών διατάξεων για το ξανάνοιγμά τους με συμμετοχή πιστών [μετρημένοι ελάχιστοι άνθρωποι μεταξύ 12 και 60 ετών, με δήλωση ειδικών στοιχείων τους σε ειδική φόρμα, καμία χρήση υλικών στοιχείων -κεριών, θείας κοινωνίας, αντιδώρου, αρτοκλασίας κλπ-, εξειδικευμένες απολυμάνσεις μετά από κάθε τελετή κ.ά.], εξαιτίας του μεγάλου φόβου για την εξάπλωση του Κορονοϊού, καθώς στην υποσαχάρια περιοχή της Αφρικής έρχεται χειμώνας, κλίμα δηλαδή που ευνοεί την διάδοση ιών, κυρίως του φονικού Covid-19.  
     Έτσι, στον εν λόγω Καθεδρικό, σήμερα ο καλός Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, προέβλεψε να ψαλεί ολόκληρος ο Όρθρος, ο οποίος μεταδόθηκε μέσω YouTube, προς παρηγορίαν των Ενοριτών Ορθοδόξων, οι οποίοι δεν δύνανται να παρασταθούν αυτοπροσώπως.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 



Δεν υπάρχουν σχόλια: