e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Μήνυμα στήριξης του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας από την ΑΧΕΠΑ


Η Πολιτειακή Διοίκηση της ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας, μέσω της Επιτροπής Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού, επιθυμεί να προβεί στην εξής κατηγορηματική δήλωση:

Υπό το βάρος των υποτιθέμενων πληροφοριών που διά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, καθώς και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, κυκλοφορούν ακαίρως σχετικά με ορισμένα ζητήματα που αφορούν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και τον Σεβασμιώτατο κ. κ. Μακάριο, η ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ συντάσσεται πλήρως με τα όσα διαλαμβάνονται κατά τρόπο απερίφραστο και πέραν οιασδήποτε παρανοήσεως στο Δελτίο Τύπο της 18ης του τρέχοντος μηνός Ιουνίου εκ της καθ’ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ειδικότερον, σχετικά με την εκδήλωση των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου κατά την 19η του παρελθόντος μηνός Ιανουαρίου, είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε με τριάντα και πλέον εκ των μελών μας σ’ αυτήν την μεγαλειώδη και ταυτόχρονα διακριτική έκφραση τιμής προς το πρόσωπο του νέου ποιμενάρχη και πνευματικού μας πατέρα.

Όσον αφορά όλη την παραφιλολογία, τον λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση αναφορικά με το διαμέρισμα που αγοράστηκε εκ μέρους του Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, φρονούμε ότι είναι τουλάχιστον αστείο σε μία ευνομούμενη πολιτεία και μία πολυπολιτισμική κοινωνία όπως αυτή της Αυστραλίας να γίνεται στόχος σχετλιαστικών σχολίων και κακόβουλων υπαινιγμών ένας θρησκευτικός οργανισμός –εν προκειμένω η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας– μόνο και μόνο επειδή έλαβε την απόφαση να διαχειριστεί κατ’ έναν ορισμένο και καθόλα νόμιμο τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία του και να ασκήσει συναφώς τα σχετικά του δικαιώματα. Επ’ αυτού δόθηκαν ήδη οι δέουσες –και δη υπέρ του δέοντος– αναλυτικές εξηγήσεις και κάθε περαιτέρω επερώτηση χάριν συζητήσεως προέρχεται εκ του πονηρού.

Τέλος, η ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ κατά τη διάρκεια της 86χρονης ιστορίας της έχει μάθει να τιμά πάντα τους πολιτικούς άρχοντες όταν αυτοί ασκούν ανεπίληπτα και επωφελώς για το κοινωνικό σύνολο γενικώς και για την Ομογένειά μας ειδικώς τα υπό του νόμου απορρέοντα καθήκοντά τους. Η εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου βράβευση του Γερουσιαστού Andrew Bragg, θεωρούμε ότι εμπίπτει πλήρως εντός των πλαισίων αυτών και γι’ αυτό όχι μόνο μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά και την επικροτούμε χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό οιουδήποτε είδους.

Η Πολιτειακή Διοίκηση της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ εκπλήσσεται για την ευκολία με την οποία άτομα, φορείς και συμφέροντα ξένα προς την ιστορία, τις παραδόσεις κι αυτήν ακόμα την φυσική υπόσταση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αυστραλία βρίσκουν τρόπους να βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια του Γένους. Η Εκκλησία είναι ιερό και όσιο!

Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ιερό και όσιο! Η πίστη του λαού του Θεού είναι ιερό και όσιο!

Μπορεί ορισμένοι να μην τα σέβονται αυτά και μπορεί και κάποιοι άλλοι να αφήνουν ανοιχτές τις πάσης φύσεως Κερκόπορτες για να διευκολύνουν χάριν εφήμερων ανταλλαγμάτων την άσπονδη, άδικη και ανόσια συμπεριφορά τους. Είναι όμως αυτή η συμπεριφορά που θίγει, προσβάλλει και πλήττει – αν όχι ανεπανόρθωτα, σίγουρα καίρια – την καλή έξωθεν μαρτυρία που έχει η παρουσία μας σ’ αυτήν τη χώρα για περισσότερο από έναν αιώνα.

Η ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ δεν θα μείνει σιωπηλή, ούτε θα παραμείνει απλός παρατηρητής των εξελίξεων. Πιστή στην ιδρυτική προκήρυξη των απαρχών της κατά το έτος 1934, διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δύναμη και φορέας ενότητας εντός της Ομογένειας, ως φάρος τηλαυγής εν μέσω της κοινωνίας των εθνών αυτής της δεύτερης μα εξίσου αγαπημένης πατρίδας μας.

Και η ενότητα σήμερα, εδώ και τώρα, στον χωρόχρονο που λέγεται σύγχρονη Αυστραλία έχει όνομα: Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ωκεανίας κ. κ. Μακάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: