e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Δελτίο ειδήσεων εκ Φαναρίου της 9ης Ιουλίου 2020


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση: 
* Τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, συνοδευόμενο από τον εκ των Ιερέων του Αιδεσ. κ. Νικηφόρο Ταλιαδούρο με τη σύζυγό του Ζωή. 
* Τον Ευλαβ. Διάκονο κ. Νικόδημο Σαϊδάμ, κληρικό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, στην Περιφέρεια Σταυροδρομίου, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία, με την ευκαιρία των επικείμενων ονομαστηρίων του. 
*  Τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο κ. Remzi Diril, κληρικό των εν τη Πόλει Χαλδαιοκαθολικών. 
*  Τον Εντιμ. κ. Δημήτριο Γαλάνη, Αστυνομικό που υπηρετεί στο Γεν. Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη, με την σύζυγό του Ευγεν. κυρία Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τα παιδιά τους, Σοφία και Πηνελόπη. 
* Την Ευγεν. κυρία Rojin Ülker, Καλλιτέχνιδα. 
*     *     *
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη, κατά την κηδεία της αειμνήστου Ευδοξίας Ράκα, η οποία τελέστηκε την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, από τον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Ταταούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: