e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τιμήθηκε η Αγία Ευφημία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα εορτάστηκε στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας η εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου Ευφημίας, της οποίας το ιερό λείψανο βρίσκεται αποθησαυρισμένο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

H Α. Θ. Παναγιότης, o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό που τελέστηκε χθες, παραμονή της εορτής, στον Πατριαρχικό Ναό, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλου. 

Σήμερα, Σάββατο, 11 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με τον Παναγιώτατο να παρίσταται συμπροσευχόμενος στο Ι. Βήμα.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν, καθώς και πλήθος πιστών από την Πόλη.

Το ιερό λείψανο της Αγίας εκτέθηκε, και τις δύο ημέρες, προς προσκύνηση από τους πιστούς.


















Φωτογραφίες: Ν. Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: