e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Έφθασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη γενέτειρά του νήσο Ίμβρο [video - photos]


Έφθασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στη γενέτειρά του νήσο Ίμβρο, σήμερα μετά το μεσημέρι (13.7.2020), προκειμένου το μεσημέρι του Σαββάτου, 18ης Ιουλίου 2020, να πραγματοποιήσει την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου Κυρίλλου. 
     Στο λιμάνι τον υποδέχτηκαν ο νυν και πρώην Μητροπολίτες Ίμβρου, Αρχιερείς, Ιερείς και παράγοντες των εντόπιων Ρωμηών.
    Ο Πατριάρχης θα παραμείνει στο νησί του για μια πλήρη εβδομάδα, ήτοι έως τις 20 του μηνός, οπότε θα έχει την ευλογημένη ευκαιρία να επισκεφθεί αγιασμένους τόπους της Νοσταλγίας, ελεύθερους πολιορκημένους τάφους κι ερείπια, όπου θα ψηλαφήσει αλησμόνητα "περασμένα μεγαλεία".
     [Πηγή οπτικοακουστικών: Romeikos Gialos]



















Δεν υπάρχουν σχόλια: