e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Δεκαπενταύγουστος 2020 στο Νυμφαίο της Φλώρινας


Το χωριό Νυμφαίο (παλαιότερα Νιβέστα ή Νέβεσκα) είναι ορεινός οικισμός (υψόμετρο 1.350) που έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός. Υπάγεται στο Δήμο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας, εκκλησιαστικά δε στην Ι. Μητρόπολη Καστορίας.


Το "Πάσχα του Καλοκαιριού" 2020, ένα ιδιότυπο Δεκαπενταύγουστο, λόγω Κορονοϊού, τιμήθηκε από τους Νυμφαιώτες, ντόπιους και αλλαχόθεν, γιορτάστηκε με επίκεντρο τον περικαλλέστατο Ναό τους, τον Άγιο Νικόλαο.  

Τα λειτουργικά της εορτής τέλεσε ο καλός Εφημέριος π. Ιωάννης Ζέζιος. Αποβραδίς (14/8) έγινε στο προαύλιο του ανωτέρω Ναού λιτανεία και δέηση της Εικόνας της Παναγίας της ΝυμφαιώτισσαςΤην κυριώνυμη μέρα (15/8) έγινε η Ευχαριστιακή Σύναξη, τηρουμένων των μέτρων περί υγειονομικών προφυλάξεων κατά Covid-19.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: