e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Στην Αρτάκη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για τα Εννιάμερα της Παναγίας [Vlog Μητροπολίτου Σιγκαπούρης, 26.8.2020]


Στις 23 Αυγούστου του 2015, μετά από εννιά και πλέον δεκαετίες εγκατάλειψης και σιωπής, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου λειτούργησε και πάλι αναβιώνοντας το παλαιό έθιμο που ήθελε πλήθη πιστών να συναθροίζονται εξ ευλαβείας από τα πέρατα της οικουμένης προκειμένου να λάβουν τη χάρη της Παναγίας. 

 Έκτοτε, όπως αναφέρεται και στην Επετηρίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «ὁ Πατριάρχης κατά τήν ἡμέραν ταύτην μεταβαίνει, ἀπό τοῦ ἔτους 2015, μεθ’ ἁπάσης τῆς Ἀκολουθίας Αὐτοῦ εἰς τήν Ἱεράν Πατριαρχικήν καί Σταυροπηγιακήν Μονήν Ὑπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Κυζίκου καί τελεῖ τήν Θείαν Λειτουργίαν, συμφώνως τῷ Τυπικῷ τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μεγάλης Ἐκκλησίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: