e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τις πυρκαγιές στις Δ. Πολιτείες των ΗΠΑ: «Να δούμε κατάματα την τεράστια αυτή καταστροφή»


«Η θλιβερή απώλεια δεκάδων ζωών και πολλών περιουσιών στις Δυτικές Πολιτείες καλεί όλες και όλους μας να σταθούμε με όλη μας τη δύναμη και όλη μας τη συμπόνια στο πλευρό όσων έχουν πληγεί και να δούμε κατάματα την τεράστια αυτή καταστροφή, η οποία σχετίζεται άμεσα με την κλιματική αλλαγή και παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι καθήκον μας να φροντίζουμε την ίδια την πλάση με σύνεση και με σοφία, γιατί είναι το σπίτι κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, γιατί είναι το σπίτι όλων μας». 

Με αυτή την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις Δυτικές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των οποίων οι κάτοικοι ζουν εφιαλτικές στιγμές εξαιτίας των πλέον των 100 πυρκαγιών που έχουν κάψει τεράστια έκταση, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 30 και δεκάδες άλλους ανθρώπους να αγνοούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: