e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Εξεδήμησε προς Κύριον ο 98χρονος Ιερέας ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ, προΕφημέριος Μαριών Ζακύνθου


Γράφει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Εξεδήμησε προς Κύριον απόψε, 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο καλοκάγαθος κληρικός και Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Κάρδαρης υιός του Παναγιώτη και της Παρασκευής, προΕφημέριος Μαριών Ζακύνθου, σε βαθιά γεράματα των 98 χρόνων.

Είχε γεννηθεί στις 23 Απριλίου 1923. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1976 και, κατά την επακολουθήσασα εορτή του Αγίου Διονυσίου, στις 17 Δεκεμβρίου 1976, Πρεσβύτερος. Και οι δύο χειροτονίες έγιναν από τον ζακύνθιο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου Παύλο, Τοποτηρητή τότε της χηρευούσης Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Σημειωτέον ότι, αν και Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Παύλος, χειροτόνησε τότε δεκαεπτά (17) άξιους Κληρικούς στη γενέτειρά του.

Ο μεταστάς, γέννημα και θρέμμα της ορεινής και αποστολικής Ενορίας Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής των Μαριών Ζακύνθου, είχε διακριθεί καθ' όλη την ιερατική πορεία του (τόσο την εφημεριακή, όσο και μετά την αφυπηρέτησή του) για την αμέριστη καλοσύνη προς όλους, το χαμόγελό του και την πάντα ανοιχτή αγκαλιά του. Αποτελούσε έναν από εκείνους τους παλαιούς παπάδες των χωριών μας, οι οποίοι παρέμειναν και παραμένουν μακριά από το φως της δημοσιότητας, αλλά κοινωνούν αθόρυβα του Φωτός του Χριστού, το Οποίο και μεταλαμπαδεύουν, με την θεοπρεπή απλότητά τους, στις ψυχές που τους εμπιστεύτηκε ο Θεός.

Αγαπημένε παπα-Γιάννη, από το ύψος της θείας Μεγαλωσύνης όπου απολαμβάνεις ήδη των αρρήτων δωρεών του Παραδείσου, εύχου και για εμάς! Η μνήμη σου θα είναι αιώνια!

1 σχόλιο:

Διονύσης Γιατράς είπε...

Λυπάμαι πολύ. Ήταν Άγιος ιερέας! Είχα την τιμή να γνωρίσω τα πρώτα ιερατικά βήματά του. Είχε έναν πολύ καλό "δάσκαλο" τον μοναχό Γρηγόριο Λιβέρη, εφημέριο τότε στις Μαριές. Εγώ ήμουν "Δασκαλούδι". Αιωνία αυτού η μνήμη.