e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στη Γεθσημανή [video-photos]


Η εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάσθηκε σήμερα Δευτέρα, 8η (με το παλαιό ημερολόγιο) - 21η Σεπτεμβρίου 2020, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία όλη, ιδία η των Ιεροσολύμων, έχει τη μνήμη του γεγονότος ότι ο Θεός χάρισε την Μαρία στους πρώην ατέκνους γονείς της και υπερηλίκους Ιωακείμ και Άννα, ανταποκρινόμενος στη θερμή ικεσία τους και την ετοίμασε ως σκεύος εκλογής, για να σαρκώσει εκ Πνεύματος Αγίου και να γεννήσει κατά σάρκα τον μονογενή Υιό και Λόγο Ιησού Χριστό.

Το Γενέθλιο της Θεοτόκου εορτάσθηκε στην Γεθσημανή και συγκεκριμένα στο Θεομητορικό Μνήμα δια θείας Λειτουργίας, της οποίας προεξήρξε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης, συλλειτουργούντων των εφημερίων του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμανδριτών Μελετίου και Διονυσίου, Πρεσβυτέρων π. Γεωργίου Χάντερ Μπαράμκη και π. Νεκταρίου, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και του Ιεροδιακόνου Ευλογίου και ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου Συμεών, Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, φιλοξενούντος του Ηγουμένου Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αβήλων κ. Δωροθέου.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: