e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

40ήμερο Μνημόσυνο π. Νικολάου Ξένου του Ζακυνθίου στο Παρίσι


Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού π. Νικολάου Ξένου, Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ι. Μ. Γαλλίας, ετελέσθη σήμερα το πρωί στο Παρίσι, στον Ι. Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος, στην περιοχή SartrouvilleΟ μακαριστός διακόνησε στον συγκεκριμένο ναό επί πολλά συναπτά έτη. 
     Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος υπό του νέου ιερατικώς Προϊσταμένου, Αρχιμανδρίτου Ευλόγιου Ayetey Adade.
     Ο Θεοφιλέστατος κήρυξε σχετικά με την σημερινή ευαγγελική περικοπή και ομίλησε για την προσφορά του μακαριστού Πρωθιερέως στην Ι. Μητρόπολη Γαλλίας και στην συγκεκριμένη ενορία. 











Δεν υπάρχουν σχόλια: