e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο στον Ναό του Μόλου εν Ζακύνθω


Η 20ή Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της Πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας», ενώ παράλληλα τιμάται και ο Προστάτης του Σώματος, Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Ο Άγιος Αρτέμιος έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. Τον χαρακτήριζε η βαθιά χριστιανική πίστη, η ισχυρή θέληση, το άκαμπτο ψυχικό σθένος. Εργάσθηκε με πάθος για την ειρήνη, την ευνομία, την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος, εκτιμώντας το ήθος και τις αρετές του, διόρισε τον Άγιο Αρτέμιο Ανώτερο Διοικητή όλης της Αιγύπτου. Η θαρραλέα αντίστασή του απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία τη χριστιανική πίστη, είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεσή του, το βασανισμό του και το μαρτυρικό του θάνατο.

Με αυτήν ακριβώς τη στάση ζωής του ο Άγιος Αρτέμιος αποτέλεσε διαχρονικό πρότυπο συνέπειας, ευθύνης, ήθους, πηγή άντλησης δύναμης και θάρρους.

Στο νησί μας, το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, από τις 19 έως και αύριο 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία των αστυνομικών για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος.

πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια: