e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Covid-19: Σε καραντίνα 32 μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου στο Βανάτο Ζακύνθου


Πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, 6.10.2020

Σε καραντίνα για 14 μέρες μπήκαν 32 μαθητές διαφόρων τάξεων και τμημάτων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάμπου, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν μεταφερθεί από και προς το σχολείο με το λεωφορείο που οδηγούσε ο 56χρονος Ζακυνθινός που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «ΗΜΕΡΑ» ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευάγγελος Αγγελούσης, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό χθες το βράδυ επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ακολουθηθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Άμεσα ενημερώθηκαν με email και τηλεφωνικά οι γονείς των μαθητών.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 56χρονος – Μ. Γιαννάκος: «Ήταν οδηγός λεωφορείου και μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά» (BINTEO)

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο 56χρονος Ζακυνθινός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΓΝΖ Π. Γιακουμέλος, ο 56χρονος δεν είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, απλώς λαμβάνει αυξημένη φροντίδα στη Μονάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Γιακουμέλος με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο δεύτερος αναφέρθηκε σε αυτό το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι ο ασθενής είναι οδηγός λεωφορείου και πως μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκος είπε: «Εύχομαι περαστικά στον ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όπως μας ενημέρωσαν οι γιατροί, δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – στα όρια της διασωλήνωσης – για στενή παρακολούθηση. Αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να επιταχύνει την ιχνηλάτηση των επαφών γιατί ο ασθενής ήταν οδηγός λεωφορείου και μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά. Αν δεν γίνει γρήγορα ιχνηλάτηση μπορεί να έχουμε και δεύτερο κύκλο στη Ζάκυνθο που θα είναι πολύ επικίνδυνο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: