e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Κυριακή, 8.11.2020, με τους Ορθοδόξους της Brazzaville La Capitale της Δημοκρατίας του Κονγκό


Την Κυριακή, 8η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και ομίλησε περί της πίστεως ως πηγής αναγεννητικής δυνάμεως, οντολογικής επανεκκινήσεως και σωτηρίας, σύμφωνα με σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, πρωτευούσης Μπραζαβίλ. 

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε εις Αναγνώστη μέλος της χορωδίας του Ναού, ενώ γονυκλινής μαζί με το εκκλησίασμα ανέπεμψε δέηση για την εξάλειψη της οικουμενικής πανδημίας του Covid-19.  

Ακολούθως προήδρευσε πολύωρης συσκέψεως με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής, πριν αναχωρήσει αεροπορικώς για την έδρα της Ι.Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: