e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Πρόεδρος Βούτσιτς: «Ο Πατριάρχης Σερβίας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έχει διασωληνωθεί και οι γιατροί παλεύουν»


Μετά την πρωινή επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου της Σερβίας ότι η κατάσταση της υγείας του νοσηλευόμενου εξαιτίας Covid-19 Μακ. Πατριάρχου των Σέρβων κ. Ειρηναίου επιδεινώθηκε, μετά το μεσημέρι σήμερα (19.11.2020) κυκλοφορήθηκε σε πλείστα όσα sites της Σερβίας ότι ο Πατριάρχης απεβίωσε. 



Η είδηση αναπαρήχθη και σε ελληνικούς ιστότοπους, κυρίως δε διά του facebook. Ταυτόχρονα οι ενδιαφερόμενοι για σίγουρη ενημέρωση κατέφυγαν στον επίσημο ιστότοπο του Πατριαρχείου, ο οποίος όμως γρήγορα "έπεσε", μάλλον λόγω υπερφόρτωσης. Περί τις 3.30 επανήλθε σε λειτουργία, τότε μάλιστα αναρτήθηκε διάψευση της κοιμήσεως του Πατριάρχου σε έντονο ύφος:

"Διάψευση

Με την ευκαιρία ψευδών ειδήσεων σχετικά με την εικαζόμενη ανάπαυση της Αυτού Αγιότητας, του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου, ενημερώνουμε το κοινό ότι, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του συμβουλίου των ιατρών που φροντίζουν την υγεία του Αρχηγού της Εκκλησίας μας, η κατάστασή του είναι αμετάβλητη σε σχέση με την έκθεση που δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί. 

Θεωρούμε ότι αυτές οι ψευδείς αναφορές και η σκόπιμη εξαπάτηση και παρενόχληση ολόκληρου του κοινού, ακόμη και από συγκεκριμένες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, καθώς και από ορισμένα μέσα ενημέρωσης που θα μπορούσαν να εμπιστευθούν σε κάποιο βαθμό, είναι εξαιρετικά ανεύθυνες και ανήθικες. 

Καλούμε όλους να προσευχηθούν για την υγεία του Πατριάρχη μας και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του από τις επίσημες ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ιατρών και στον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.    

Υπηρεσία πληροφόρησης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας"

Την ανακούφιση ότι ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Εκκλησίας είναι ζωντανός (αν όντως ισχύει αυτό...) ήρθε το βράδυ  η δήλωση του Προέδρου της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι «ο Πατριάρχης Σερβίας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έχει διασωληνωθεί και οι γιατροί παλεύουν». «Δόξα τω Θεώ είναι ζωντανός. Ήταν σε καλύτερη κατάσταση σήμερα πριν από τρεις ώρες. Τώρα αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη», ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι «είναι δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, πρέπει να προσευχηθούμε για την υγεία του, είναι μια σπουδαία μορφή για τον λαό της Σερβίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: