e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Αρχιερατική Λειτουργία και Δοξολογία για το "ΟΧΙ" των Ελλήνων στη Lusaka της Zambia


Για τις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Αυτή η ημέρα συμβολίζει τη δυναμική του ελεύθερου κόσμου έναντι του φασισμού και αποτελεί την πρώτη νίκη των Συμμάχων απέναντι στον Άξονα. Κι αυτό το κατάφεραν!

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η επέτειος αυτή στην Ιερά Μητρόπολη της Ζάμπια. Σήμερα Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2020, στον Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα τελέστηκε Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννου. ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Το μήνυμα του κ. Κωνσταντίνου Βλάση, Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού, καθώς και τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια κ. Μιχαήλ Κρούπνικ. Παραβρέθηκαν οι Γενικοί πρόξενοι Ελλάδος Μ. Κουπνικ και Χρήστος Σπάιρον, ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Λουσακας Γ. Ηλιακίπουλος η δασκάλα του σχολείου της Ελληνιήης Κοινότητας Λουσάκας, γονείς και μαθητές.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας ακολούθησε Αγιασμός , η κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο των Πεσόντων στο προαύλιο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας καθώς και η εορταστική σχολική εκδήλωση και δεξίωση στην αίθουσα της Κοινότητας.














Δεν υπάρχουν σχόλια: