e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου Παπαθωμά: Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ [video]


Μια σπουδαία, μορφωτική και άκρως κατατοπιστική, ομιλία του Καθηγητού Πανεπιστημίου, Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου Παπαθωμά. Εστιάζουμε σε δυο αξιοπρόσεκτα σημεία:

Α. Στην αναφορά και ανάλυση του προδικαιοδοσιακού δικαιώματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία. Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση που δεν "κυκλοφορεί" και πολύ στην επιχειρηματολογία του Ουκρανικού ζητήματος, αφού θεωρούμε ότι θα απλοποιούσε αρκετά την κατάσταση.

Β. Από το 37:10 και μετά, γίνεται αναφορά σε ένα εκπληκτικό γεγονός: Την εγκυροποίηση από την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο μιας θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε ένας λαϊκός, και τη συσχέτιση αυτού του γεγονότος με τα Μυστήρια των κληρικών της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: