e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ναυπάκτου: «Αν κάποιος από μένα κολλήσει, δε θα έχω εγώ ευθύνη;» | π. Χαμαργιάς: «Όσοι δε φοράτε μάσκες, περάστε έξω»


28.12.2020 | 17:46

Ένα 24ωρο μετά τις εικόνες που σηματοδότησαν το ξεκίνημα των εμβολιασμών και στους κόλπους της εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μιλάει στο MEGA και περιγράφει τόσο την χθεσινή του εμπειρία, όσο και το πώς αισθάνεται μετά τον εμβολιασμό.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά».

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, σημείωσε πως προβληματίστηκε όταν βγήκε το εμβόλιο, αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε από το να εμβολιαστεί.

«Δεν το σκέφτηκα, προβληματίστηκα. Τα εμβόλια είναι μια αποτελεσματική θεραπεία. Τα οφέλη τα οποία θα προέλθουν από το εμβόλιο, είναι πολύ περισσότερα από μερικές παρενέργειες που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν».

Επισήμανε ότι με το εμβόλιο δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας για τους οποίους φέρουμε ευθύνη.

«Αν κάποιος από μένα κολλήσει, δε θα έχω εγώ ευθύνη;».

Ο εμβολιασμός του Μητροπολίτη Ναυπάκτου ήταν γεμάτη συμβολισμούς, αφού έγινε στο Ευαγγελισμό από τον… Θεούλη με το σχετικό πείραγμα προς ιεράρχη να κάνει ακόμα πιο ανώδυνη την διαδικασία.

Ο Ιωάννης Θεούλης ήταν ο νοσηλευτής που έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού στον Μητροπολίτη Ιερόθεο, δίνοντας έτσι και ο ίδιος με το επώνυμό του ένα συμβολικό χαρακτήρα στο εμβολιασμό. Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA ανέφερε:

«Ήτανε πολύ ευγενικός. Με κάποιο τρόπο επειδή γνώριζα τη διαδικασία, ότι θα είναι η σειρά του, είπαμε ας το κάνω εγώ και όταν θα έρθει η ώρα εκείνη θα αστειευτώ λέγοντας ότι θα σας εμβολιάσει ο Θεούλης. Θα χρησιμοποιήσω το όνομά μου. Για να δω την αντίδρασή του. Και κάπως έτσι ξεκίνησε».

Στο άκουσμα του επωνύμου του νοσηλευτή, ο ιεράρχης αντέδρασε αρχικά με χιούμορ και έπειτα με ικανοποίηση, αφού ο εμβολιασμός του έγινε με τη βοήθεια του Θεού από όλες τις απόψεις.

«Ο Θεούλης εμβολίασε τον Μητροπολίτη. Ήξεραν από την αρχή ότι κάτι θα προκύψει από αυτό, αλλά εμείς το ξεκινήσαμε έτσι, λίγο… με τους συναδέλφους. Αντέδρασε με χιούμορ, λέει ότι σαν ας πούμε δεν το πίστεψε στην αρχή, σαν να είναι κάποιο αστείο, έτσι… πείραγμα.

Αλλά είπαμε ότι αυτό είναι το επίθετό μου, οπότε ήταν όλα καλά, ήταν πολύ ευγενικός».

Ο μητροπολίτης Ιερόθεος εμβολιάστηκε στη θέση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είχε σύσταση από τους ιατρούς να μην κάνει ακόμα το εμβόλιο επειδή νόσησε πρόσφατα από κορωνοϊό.

Η παρουσία ενός μητροπολίτη στους εμβολιασμούς είχε ως στόχο να στείλει ένα μήνυμα υπέρ του εμβολίου στους πιστούς και σε όσους έχουν ακόμα αμφιβολία για το εμβόλιο.

Να σκεφτούν όσους έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό και να αναλογιστούν πόσο τυχεροί είναι που πλέον υπάρχει το εμβόλιο, ανέφερε ο νοσηλευτής Ιωάννης Θεούλης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

«Όσοι δε φοράτε μάσκες περάστε έξω»

Εξοργισμένος ήταν ο ιερέας του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, με πιστούς που βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία χωρίς να φορούν μάσκα.

Ο ιερέας διέκοψε τη θεία λειτουργία και απευθυνόμενος σε όσους δεν φορούσαν μάσκα, τους ζήτησε να βγουν από την εκκλησία.

«Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία».

Ο ιερέας δε συνέχισε τη λειτουργεία μέχρι να βγουν οι πιστοί που δε φορούσαν μάσκα εκτός της εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: