e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχιερατικός Αναστάσιμος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Ευσταθίου Αργασίου Ζακύνθου


Εσπέρας Σαββάτου, 19ης Σεπτεμβρίου 2020, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Ευσταθίου Αργασίου Ζακύνθου, υπό την σκιά του Covid-19 και τις εξ αυτού συνέπειες, χοροστατούντος του παρεπιδημούντος Μητροπολίτου Σεβ. Αξώμης κ. Δανιήλ.

Αποκαλυπτήρια γλυπτού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κίεβο, με συνάντηση Επιφανίου και Ονουφρίου


Στις 19 Σεπτεμβρίου 2020, στο Κίεβο και μάλιστα στο Πάρκο Hill Volodymyrska, πλησίον του χρυσότρουλου Ναού του Αγίου Μιχαήλ, έγιναν τα Αποκαλυπτήρια συντριβανιού με γλυπτική σύνθεση με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Το εν Χώναις Θαύμα τιμήθηκε στην 950χρονη Μονή του Αγίου Μιχαήλ Βιντουμπίσκι του Κιέβου


19 Σεπτεμβρίου (6/9, με το ιουλιανό ημερολόγιο) τιμήθηκε η ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο φερώνυμο παρεκκλήσιο τη Μονής του Αγίου Μιχαήλ Βιντουμπίσκι του Κιέβου, παρόχθιας περιοχής στον Δνείπερο Ποταμό. Της θείας Λειτουργίας προέστη ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, συμπαραστούμενος από δύο Αρχιερείς και πολλούς Κληρικούς. Σημειωτέον ότι η εν λόγω ιστορική Μονή συμπληρώνει 950 χρόνια ζωής και πορείας.

Η εναρκτήρια δράση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821


Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Picton της Νέας Νοτίου Ουαλίας η εναρκτήρια δράση της Εθνικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Με τις τέσσερις εκδηλώσεις της ημέρας άρχισε ουσιαστικά το πρόγραμμα των σχετικών εορτασμών, το οποίο θα καλύψει μία περίοδο 15 περίπου μηνών μέχρι το τέλος του 2021. Ειδικότερα, όλες οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στην εμβληματική φυσιογνωμία του Αντώνη (του) Μανώλη, ο οποίος ήταν ο ένας από τους δύο πρώτους Έλληνες που υιοθέτησαν ως πατρίδα τους την Αυστραλία και ο πρώτος που απέκτησε την Βρετανική ιθαγένεια.

Η Εκκλησία του Χριστού είναι ενιαία και αδιαίρετη

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ 

της Κυριακής  μετά την Ύψωση του Σταυρού 

20 Σεπτεμβρίου 2020

(Μαρκ. η΄ 34-38, θ΄ 1)

Γράφει ο π. Αναστάσιος Στεριώτης


Είναι γεγονός ότι πολλές φορές ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και να μαρτυρήσουμε την πίστη μας στον αληθινό Θεό. Το λυπηρό μάλιστα είναι ότι δεν ντρεπόμαστε τους ευσεβέστερους και περισσότερο ενάρετους από εμάς, όπως θα ήταν φυσικό και αναμενόμενο, νιώθοντας μειονεκτικά συγκρινόμενοι μαζί τους, αλλά τους ασεβείς, τους ασυνείδητους, τους διεφθαρμένους και τους πονηρούς. Δηλαδή, ντρεπόμαστε όλους αυτούς, των οποίων η ζωή και η συμπεριφορά αποτελούν σκάνδαλο και ζημία για την κοινωνία που ζουν. Όλους αυτούς, που μολύνουν με τα λόγια και τις πράξεις τούς γύρω τους, παρασύροντας τους συνανθρώπους τους και παραμένοντας ανάλγητοι και αμετανόητοι, βουτηγμένοι μέσα στην ασέβεια και την απιστία τους.