e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Ευχαριστιακή Σύναξη της Πρωτοχρονιάς 2021 στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου [photos]

Πρωί Πρώτης της Νέας Χρονιάς 2021 στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου επί τη μνήμη του εν λόγω Μεγάλου Αγίου και τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια περιστοίχισαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Δημήτριος Παπαδάτος, Σπυρίδων Σαρατσένος και Γεώργιος Κοντονής. 
     Συμμετείχαν ορισμένοι μόνον εκκλησιαζόμενοι, όπως ορίζουν οι κυβερνητικοί κανόνες για την αποφυγή του κινδύνου εκ του Κορονοϊού.
     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη ενάρξει του Νέου Έτους και ακολούθως εψάλη υπό των Ιεροψαλτών μια εκδοχή από τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, κατά το ζακύνθιο ύφος. 
     Σημειωτέον ότι η θεία Λειτουργία μεταδόθηκε live από το κανάλι της Ενορίας στο YouTube. Μπορείτε να την δείτε ή ξαναδείτε ΕΔΩ!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

































Δεν υπάρχουν σχόλια: