e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Η Ρωσική Εκκλησία και το αντικανονικό εξάρτημά της στην Ουκρανία συνεχίζουν να διαστρέφουν την αλήθεια

 
Η συνέλευση των κατοίκων στο Ράκοφ Λες, το Φεβρουάριο του 2019, αποφάσισε κατά συντριπτική πλειοψηφία τη νόμιμη προσχώρηση της ενορίας στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας

Κάθε φορά που τα χαλκεία της μοσχοβίτικης προπαγάνδας δημοσιεύουν τα fake news και τις επαίσχυντες διαστροφές της αλήθειας και των γεγονότων, δεν μπορώ να αποφύγω την πρόκληση να μην καταγγείλω αυτές τις μεθόδους, που έρχονται από το σκοτεινό σοβιετικό παρελθόν, βγαλμένες μέσα από τον άδη των μηχανών προπαγάνδας της FSB (αντάξιου διαδόχου της KGB).

Και εντάξει στο πολιτικό, γεωπολιτικό και διπλωματικό πεδίο, ας πούμε ότι και η Ρωσία, όπως όλα τα κράτη, συμμετέχει στον ιδιότυπο ψυχρό πόλεμο των πληροφοριών. Αλλά κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και σατανικό, όταν αφορά μια θρησκευτική οργάνωση που θέλει να λέγεται «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία»... 

Ακόμα ένα ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα για τα τεκταινόμενα στην πολύπαθη από τους Μοσχοβίτες Ουκρανία εμφανίστηκε για να πολεμήσει με τα όπλα του σκότους και του διαβόλου την αλήθεια. Για να δηλητηριάσει τις ψυχές και τις συνειδήσεις των απλοϊκών και ευπίστων. Στο ίδιο πάντα μοτίβο. Ότι δήθεν η εν Ουκρανία αντικανονική Μοσχοβίτικη Εκκλησία του Ονουφρίου «διώκεται» από τους «σχισματικούς»!

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν υπάρχει ούτε μια λέξη αληθείας. Συγκεκριμένα, γράφουν: «Μόλις σε επτά μήνες οι πιστοί, οι οποίοι παρέμειναν αφοσιωμένοι στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, έκτισαν νέο ναό σε αντικατάσταση του καταληφθέντος από τους σχισματικούς»...

Ψέμα 1ο. Οι πιστοί δεν έκτισαν κανένα ναό. Το ναό έκτισε ο ρωσόφιλος (και Ρώσος στην καταγωγή) ολιγάρχης εκατομμυριούχος Βαντίμ Νοβίνσκι. Γενικώς, όλοι οι πράκτορες της Μόσχας στην Ουκρανία που έχουν λεφτά χρηματοδοτούν το αντικανονικό μόρφωμα του Ονουφρίου, στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν το μοιραίο... Αλλά ξεχνούν ότι το Θέλημα του Θεού δεν υποτάσσεται στην κοσμική δύναμη και στον πλούτο.

Ψέμα 2ο. Ο ναός στο Ράκοφ Λες, που είναι το μεγαλύτερο χωριό στην επαρχία Βολίν, δεν «καταλήφθηκε» από «σχισματικούς». Αφενός, η κατάληψη είναι παράνομη πράξη και αφετέρου η κανονική Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τρεις ακόμη Τοπικές Εκκλησίες, δεν είναι και δεν μπορεί να λέγεται «σχισματική». Για το δεύτερο είναι ίσως δύσκολο να πείσουμε τους εμμονικά αρνουμένους την αλήθεια, τους Κανόνες και την Παράδοση της Εκκλησίας. Αλλά για το πρώτο, δηλαδή για τα περί της δήθεν «καταλήψεως», οφείλουμε να παραθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα, αναλυτική έκθεση των οποίων από τοπικά μέσα ενημερώσεως μπορεί κανείς να διαβάσει στο άρθρο «Як жителі найбільшого волинського села переходили до української церкви». Σύμφωνα λοιπόν με τους νόμους του Ουκρανικού Κράτους, η συντριπτική πλειοψηφία των ενοριτών του Ράκοφ Λες, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2019, λίγο μετά τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, αποφάσισαν να ενταχθούν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Μάλιστα, μαζί τους συντάχθηκε και ο ένας από τους δύο ιερείς της ενορίας. Ο δεύτερος, μαζί με μια μικρή μειοψηφία που αντιτάχθηκε, προσπάθησαν έκτοτε με κάθε μέσο να καταλάβουν τον νόμιμα υπαχθέντα στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία ναό. Αλλά δεν το πέτυχαν, αφού όλα τα νομικά μέσα που χρησιμοποίησαν κατέπεσαν στα δικαστήρια. Και τούτο, διότι η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν σύμφωνη με το νόμο. Γι’ αυτό, και προκειμένου να παρατείνουν τη διαμάχη και το διχασμό, με χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη Νοβίνσκι έκτισαν μέσα σε μόλις επτά μήνες καινούριο ναό. Στα δε εγκαίνιά του, φωτογραφίες από τα οποία έχουν αναρτηθεί στο υπό εξέταση δημοσίευμα, μάζεψαν οπαδούς του Ονουφρίου από όλη τη γύρω περιοχή, για να παραπλανήσουν όσους δεν ξέρουν τι γίνεται εκεί. Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν είναι οι ενορίτες του Ράκοφ Λες, αλλά εγκάθετοι μεταφερόμενοι οπαδοί, τους οποίους πληρώνουν οι πράκτορες της Μόσχας για να δημιουργούν άλλοτε εντυπώσεις και άλλοτε... καβγάδες και επεισόδια.

Συμπέρασμα: Τα όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα, με πηγή το διαβόητο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας υπό το Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, είναι άσχετα με την πραγματικότητα και συνιστούν κατάφωρη προπαγάνδα που διαστρέφει την αλήθεια, αλλά και υπονομεύει την Εθνική Ανεξαρτησία και Αυτοδιάθεση του Ουκρανικού Κράτους, τους νόμους του οποίου αμφισβητεί. Εάν το εξάρτημα της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη νομιμότητα του Κράτους, το οποίο ακόμη ανέχεται την παρουσία του, αυτό αποδεικνύει πόσο επιζήμια και επικίνδυνη για την Εθνική Ασφάλεια της Ουκρανίας είναι η λειτουργία της Μοσχοβίτικης Εκκλησίας στην επικράτειά της.

[πηγή: Ρωμαλέω φρονήματι]

Δεν υπάρχουν σχόλια: