e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Το Kitwe της Ζάμπιας τίμησε με πανηγυρική δοξολογία την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821

Την Κυριακή Β΄ Νηστειών, 28 Μαρτίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου,Kitwe ιερούργησε και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση Εις μνήμην της αγαπημένης Ελληνίδας Φώφης Λούπου. Ο Μητροπολίτης, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, μετά το πέρας της τελετής, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της εκλιπούσης που υπήρξε υπόδειγμα ανθρώπου με τεράστια κοινωνική προσφορά.

Στη συνέχεια τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης μεταξύ άλλων είπε: "Σήμερα, θυμόμαστε εκείνους που προετοίμασαν το έδαφος και εκείνους που διαφύλαξαν την γλώσσα και την ελληνική συνείδηση, εκείνους που καλλιέργησαν το αγωνιστικό ήθος, εκείνους που διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας. Ας ανοίξουμε τα κλειδωμένα συρτάρια και ας ξαναδιαβάσουμε τον υμνητή τής ελευθερίας, τον άνθρωπο που δεν είχε τίποτε άλλο στον νου του «πάρεξ ελευθερία και γλώσσα», τον Διονύσιο Σολωμό που ύμνησε τον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και συγκλονίστηκε από τη βαρβαρότητα τού κατακτητή, γιατί το ποίημα “Ύμνος εις την ελευθερία” απεικονίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του γένους μας ".






Δεν υπάρχουν σχόλια: