e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Μέγας Κανών και Προηγιασμένη Λειτουργία στη Σμύρνη (14-15.4.2021)

Ετελέσθη, την Τετάρτην, 14ην Απριλίου ε.ε., η Ιερά Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου εις τον Ι. Ναόν Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, κατά την οποίαν εψάλη ο Μέγας Κανών, ποίημα του Αγίου Ανδρέου, Επισκόπου Κρήτης, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Ο Μ. Κανών εψάλη ελληνιστί και ρωσσιστί, καθώς ο Κανών ούτος είναι ιδιαιτέρως προσφιλής εις τους Σλαυοφώνους Ορθοδόξους, έχει δε μεταφρασθή επακριβώς και ψάλλεται κατανυκτικώς εις τας Σλαυοφώνους Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος ανέγνω Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων εκ των Ενδημούντων Ιεραρχών του Θρόνου Νικαίας Κωνσταντίνου και Συνάδων Διονυσίου.

Την επομένην, 15ην ιδίου, Πέμπτη του Μ. Κανόνος ετελέσθη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: