e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Βαγιώνε 2021 στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Κυριακής του Βαγιώνε 2021 στον βαγιοστόλιστο και ηλιοπερίχυτο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, πραγματοποιήθηκε η Ευχαριστιακή Σύναξη της μεγάλης εορτής, ιερουργούντος του Εφημερίου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος ομίλησε προς το εκκλησίασμα περί της χρείας να συνοδοιπορήσουμε με τον Κύριο Ιησού, όχι μόνο στα ουρανομήκη "Ωσαννά", αλλά και στο φρικιαστικό "Σταύρωσον", ούτως ώστε να συν-αντικρίσουμε το ανακουφιστικό Φως της Λαμπρής Κυριακής. 
     Το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως και κατανυκτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Αντώνιος Κλάδης και Σπυρίδων Σαρατσένος.
     Ευάριθμοι πιστοί προσήλθαν για να συμμετάσχουν στον εκκλησιασμό και την Θεία Ευχαριστία, υπό τις απαραίτητες προφυλάξεις έναντι του καραδοκούντος Κορονοϊού. Αρκετοί Ενορίτες, αλλά και πιστοί από τα γύρω χωριά, προσήλθαν μετά τη Θεία Λειτουργία για να προσκυνήσουν την Βαϊοφόρο Εικόνα και να λάβουν -ως ευλογία- τα πλεγμένα βαγιά, κατά το έθιμο. 
      Όλοι εξέφραζαν πνευματική αγαλλίαση, ότι μετά από πολύ καιρό μη συμμετοχής τους στη λειτουργική ζωή της Ενορίας (λόγω Πανδημίας και των σχετικών απαγορεύσεων) αξιώνονται τώρα να επιστρέψουν επί το αυτό για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.
     Ο Εφημέριος ευχαρίστησε από καρδιάς όσους επιμελήθηκαν τον διάκοσμο του Ναού, τηρώντας έτσι τα έθιμα και τις τοπικές ιδιαιτερότητες περί της γιορτής του Βαγιώνε, δηλαδή τις οικογένειες Αβούρη, Δρογγίτη, Κοντονή, Κυπριώτη, Μαρινάκη και Σκανδάμη. 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: