e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Εσπερινή Προηγιασμένη Λειτουργία Τετάρτης Ε΄ Νηστειών στη Φανερωμένη Μπανάτου


Εσπέρας Τετάρτης Ε΄ Νηστειών, 14ης Απριλίου 2021, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, έγινε Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, ιερουργούντος του π. Ιωάννου Ρένεση, Εφημερίου Φαγιά και Δράκα. 
     Κατά την διάρκεια των εσπερίων αποδόθηκαν κατανυκτικά τα λεγόμενα "πρινιστέλια" τροπάρια, δηλαδή τα κατ' αλφάβητον 24 τροπάρια, τα οποία όλα καταλήγουν στη θερμή ικεσία: "Κύριε, πριν εις τέλος απόλωμαι, σώσον με".
     Συμπροσευχόμενος ήταν ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος ομίλησε απ' άμβωνος προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς περί της αναγκαιότητος της όσο γίνεται συχνότερης Θείας Ευχαριστίας ως βιώσεως -από τα τώρα- του μέλλοντός μας, ήτοι της Βασιλείας των Εσχάτων.
     Εκκλησιάσθηκαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων τόσοι όσοι ορίζουν οι κυβερνητικές διατάξεις έναντι του Κορονοϊού.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Δρογγίτης]






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: