e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

"Lectures Αληθώς": Ο Μητροπολίτης Σουηδίας για την αποκατάσταση του Καθεδρικού της Στοκχόλμης [Πρεμιέρα: 9.4.2021, 10 μμ]

Ως γνωστόν, οι δράσεις του “Αληθώς”, δηλαδή του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Βανάτου εν Ζακύνθω, ακαδημαϊκής περιόδου 2020-21, γίνονται όλες διαδικτυακά, εξαιτίας της Πανδημίας, υπό την επωνυμία Lectures Αληθώς.

Στη σειρά αυτή φιλοξενείται -για δεύτερη φορά- ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας, ο οποίος θα παρουσιάσει το ενδιαφέρον θέμα:

«“Ηγάπησα ευπρέπειαν οίκου σου και τόπον σκηνώματος δόξης σου”.

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ».

Μες από αυτή την παρουσίαση επιχειρείται να δειχθεί πώς διασώζεται το ορθόδοξο βίωμα και ο ελληνικός πολιτισμός στη Σουηδία και γενικώς στα κράτη της Σκανδιναβίας, που απαρτίζουν την Ιερά αυτή Μητρόπολη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με λειτουργικό – λατρευτικό κέντρο τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Η παρουσίαση θα έχει πρεμιέρα την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), μες από το κανάλι του “Αληθώς” στο YouTube.




Δεν υπάρχουν σχόλια: