e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Αρχιερατική Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τον μαρτυρικό Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ [live]


Αρχιερατική Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών τελείται ΤΩΡΑ για τον μαρτυρικό Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄. Εκεί θησαυρίζεται το λείψανο του Ιερομάρτυρος, εντός σαρκοφάγου. Σήμερα συμπληρώνονται 200 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα του Πάσχα του 1821 (10 Απριλίου), τότε που ο Πατριάρχης του Γένους απαγχονίστηκε από τους Οθωμανούς στην κεντρική πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.
     Σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών προεξάρχει ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ παρίσταται συμπροσευχόμενος ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄.
     Όλα τελούνται υπό τις υγειονομικές προβλέψεις και οδηγίες έναντι του φονικού Κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:




Δεν υπάρχουν σχόλια: