e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Κυριακή Αντίπασχα 2021 στην Kαθέδρα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας εν Κιέβω [video-photos]

Κυριακή Αντίπασχα 2021 σήμερα, στην Kαθέδρα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας εν Κιέβω, έγινε Αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξη, προεστώτος του οικείου Προκαθημένου, Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου. 

Με τον Προκαθήμενο συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Μονής του Αγίου Μιχαήλ, Αρχιεπίσκοπος Βισχορόντ κ. Αγαπητός, πατέρες της Μονής και άλλοι κληρικοί. Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος κήρυξε κατά την τάξη τον Θείο λόγο. 

 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πανουκρανική δέηση για τον τερματισμό της καταστροφικής πανδημίας καθώς και για την ανάπαυση των ψυχών των στρατιωτών που έδωσαν τη ζωή τους για την Πίστη και την Ουκρανία. 

 Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος απένειμε στον Πρωθιερέα Κωνσταντίνο Λοζίνσκι το οφίκιο του Μιτροφόρου Πρωτοπρεσβυτέρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:



















































Δεν υπάρχουν σχόλια: